coronaviruseconomiacb2

Les accions a Austràlia van llastrar els índexs d'Àsia Pacífic el dimecres a la tarda, quan els inversors van replegar les seves posicions enmig de les preocupacions sobre el brot de coronavirus més enllà de la Xina. L'ASX200 va caure un 2,52% a mesura que diversos sectors es van negociar a la baixa.

  • 38,04€
  • 0,13%

El subíndex financer fortament ponderat va disminuir més del 2% a mesura que queien les accions dels anomenats Big Four Banks d'Austràlia: Austràlia i Nova Zelanda Banking Group van caure un 2,9%, Commonwealth Bank of Austràlia van perdre un 1,79%, Westpac va disminuir un 1,89% i el National Austràlia Bank va caure un 2,54%.

Els moviments es van produir arran de la publicació de les dades de la construcció de l'últim trimestre de 2019, que va presentar una caiguda del 3% en comparació amb el període anterior, segons les dades de l'Oficina d'Estadística d'Austràlia.

El Nikkei 225 al Japó va caure un 1,2%, després del declivi de més del 3% aquest dimarts. L'índex Topix també va experimentar un descens del 1,04%. Mentre el Kospi de Corea del Sud va caure un 1,08%.

L'índex Hang Seng d'Hong Kong va caure un 0,49% a la tarda, coincidint amb l'anunci del Govern de la ciutat autònoma d'estímuls per valor de 120 mil milions de dòlars d'Hong Kong (aproximadament 15.400 milions de dòlars), segons Reuters, ja que l'economia de la regió s'ha vist afectada tant pel brot de coronavirus com per mesos de protestes antigovernamentals que han estat en ocasions violentes.

Les accions de la Xina continental van ser mixtes. El compost de Xangai es va recuperar al tancament, pujant un modest 0,3%, mentre que el component de Shenzhen va caure un 0,98% i el compost de Shenzhen va disminuir un 0,785%.

Noticias relacionadas

contador