ep un grupo de personas hace cola en hong kong para obtener mascarillas
Candice Tang/SOPA Images via ZUM / DPA
38.274,05
  • -131,61
  • -0,34%

Les borses asiàtiques han tornat a pujar amb ganes aquest dimarts mentre tracten d''oblidar' de la complicada setmana passada, molt marcada per la por de l'expansió de la Covid-19 i la possibilitat que això trunqui la recuperació econòmica. Les revaloracions en aquesta regió del món van arribar després del bon tancament de Wall Street, amb el Nasdaq marcant un nou màxim històric. Les pujades es van veure impulsades, entre altres coses, per l'aprovació total, per part de l'FDA nord-americana, de la vacuna de Pfizer i BioNTech.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,7%, ja que les accions de les empreses tecnològiques xineses que hi cotitzen s'han disparat. Tencent ha pujat un 4,56%, mentre que Meituan s'ha disparat més d'un 9% i Alibaba ha avançat un 5%. L'índex tecnològic Hang Seng ha guanyat un 4,5%.

Mentrestant, el negoci de semiconductors de fabricant d'automòbils BYD es troba entre les 40 OPV que han estat suspeses mentre les borses xineses investiguen els intermediaris en aquestes operacions. Així i tot, les accions de BYD a Hong Kong han pujat un 2%.

Les accions de la Xina continental també han avançat, amb l'índex compost de Xangai revalorant-se un 1%, mentre que el Shenzhen ha avançat un 0,85%.

Reuters va informar que la Comissió del Mercat de Valors dels EUA havia començat a imposar nous requisits d'informació a les empreses xineses que volen cotitzar a Nova York, com a part d'un esforç per conscienciar els inversors dels riscos que comporta.

El Nikkei 225 del Japó ha guanyat un 0,87%, ja que les accions del conglomerat Softbank Group han pujat a prop d'un 2%. L'índex Topix ha avançat un 1%. El Kospi de Corea de Sud ha pujat un 1,44%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 s'ha revalorat un 0,33%.

Noticias relacionadas

contador