• Els mercats xinesos van registrar també moderades alces
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Les borses asiàtiques han seguit aquest divendres els guanys moderades a Wall Street. El Nikkei del Japó ha tancat pràcticament pla, amb pujades lleus del 0,16%, amb alces en la majoria dels valors financers mentre que els fabricants d'automòbils i tecnologia han cotitzat de forma mixta.

  • 37.068,35
  • -2,66%

Les accions de Kobe Steel van caure un 1,98% després de reconèixer que tres alts executius tenien coneixement de la falsificació de dades que va dur a terme la companyia, va dir Reuters. La siderúrgica, actualment embolicada en un escàndol sobre l'alteració de les especificacions del producte, va dir que la seva investigació sobre l'assumpte seria completada cap a finals de febrer, va afegir l'agència.

A l'altre costat de l'Estret de Corea, el Kospi va baixar un 0,32%. Samsung Electronics va pujar un 1,63% i Hyundai Motor va registrar una revaloració de l'1,67%.

Mentrestant, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia va pujar un 0,17% per la força dels sectors de recursos bàsics. Les mineres i els valors relacionats amb el petroli van pujar. Rio Tinto va registrar alces de 0,73%, Santos va pujar un 0,57% i Mount Gibson Iron va sumar un 1,67%.

Els preus dels productes bàsics van pujar durant la nit. "La contínua millora en la confiança del mercat hauria de fer que els preus de les matèries primeres romanguin ben recolzats", va dir en una nota recollida per CNBC Tom Kenny, economista sènior d’ANZ.

Els mercats xinesos van registrar moderes pujades durant la sessió. L'índex Hang Seng va avançar 0,26% i el Xangai va sumar un 0,11%.

Noticias relacionadas

contador