• El Kospi sud-coreà ha liderat les pèrdues entre els principals índexs asiàtics
cbpatrickharker

Els principals índexs asiàtics han caigut aquest dijous després que les borses nord-americanes tanquessin planes després de l'aprovació final de la reforma fiscal de Donald Trump. L'altra clau d'aquesta jornada ha estat la decisió del Banc del Japó (BoJ) de mantenir estable la seva política monetària tot i els senyals de fortalesa a la seva economia.

Com apunta Reuters, aquesta decisió de l'organisme monetari nipó suggereix que l’entitat no té pressa per allunyar-se de l'estímul en moments en què la inflació encara està lluny del seu objectiu d'un 2%. Com s'esperava àmpliament, el BoJ va mantenir el seu objectiu de taxa d'interès a curt termini en menys de 0,1% i el rendiment dels bons a 10 anys al voltant del 0%, fet que tanca un any durant el qual el banc central no va modificar la seva política monetària.

D'altra banda, el BoJ va revisar a l'alça la seva avaluació del consum privat i la despesa de capital, cosa que subratlla la seva convicció que la recuperació en la tercera economia més gran del món està cobrant impuls. Davant d'aquesta decisió, l'índex de referència japonès, el Nikkei, ha caigut aquest dijous un 0,11% i es manté als 22.866 punts. A Austràlia, l’ASX 200 ha patit una caiguda del 0,64%.

A Corea del Sud, el Kospi ha liderat les pèrdues entre els principals índexs asiàtics, amb un descens de l’1,12% durant aquesta jornada. Els principals blue chips tecnològics sud-coreans han cotitzat aquest dijous a la baixa. Samsung Electronics ha caigut un 3,4% i SK Hynix ha perdut un 3,87%. Els mercats a la Xina han posat el to verd. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha repuntat durant aquesta jornada un 0,63%. Per la seva banda, el compost de Xangai ha pujat aquest dijous un 0,40% i el compost de Shenzhen es va revalorar un 0,72%.

Noticias relacionadas

contador