Nikkei
38.229,11
  • 155,13
  • 0,41%

Les borses asiàtiques han finalitzat aquest divendres amb signe mixt, en desinflar després de reaccionar inicialment en positiu gràcies a les declaracions de la Xina, que s'ha mostrat partidària de suavitzar els ànims i que les negociacions comercials arribin a bon port.

El Ministeri de Comerç de la Xina va dir aquest dijous que la Xina no respondrà immediatament a les últimes pujades de tarifes de l'administració de Donald Trump - algunes de les quals estan programades per entrar en vigor l'1 de setembre. El portaveu va afegir que les dues parts havien estat discutint els detalls de les noves converses comercials cara a cara programades per al mes que ve.

Aquesta notícia va animar les borses europees i també a Wall Street, que va finalitzar la sessió amb pujades superiors a l'1% (Dow Jones: +1,25%; S&P: +1,27%; Nasdaq: +1,48%).

El Nikkei del Japó ha pujat un 1,19%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong ha acabat girant-se i tancant amb caigudes del 0,4%. El Shanghai Composite ha perdut un 0,4%, mentre que Shenzhen s'ha deixat un 1% finalment. El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,77%. El banc central del país va mantenir els tipus sense canvis, com esperaven els analistes.

Noticias relacionadas

contador