trump y kim jong unportada

Els mercats asiàtics han finalitzat la sessió en verd, atents del que ha passat aquesta matinada a Singapur. Donald Trump i Kim Jong-un han donat les mans durant una històrica trobada que planteja la possibilitat del final de les hostilitats entre les dues nacions. "Tot ha anat molt millor del que es podia pensar", ha expressat el republicà durant un breu passeig junts, abans, havia assenyalat: "Tindrem una magnífica relació".

Al Japó, el Nikkei 225 ha rubricat la jornada amb pujades del 0,33% malgrat una nova devaluació del ien. El sector minorista, així com l'alimentari i de transports s’han comportat d'excel·lent aquest dimarts, tots pujant més d'un 1%. Per la seva banda, el Kospi sud-coreà ha tancat pràcticament pla (-0,05%), amb els seus principals exportadors experimentant una elevada volatilitat.

A Sydney, l'S&P/ASX200 ha finalitzat la jornada amb lleugeres pujades del 0,15%, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ho ha fet un 0,36%, els dos amb el sector energètic i de serveis liderant els guanys. A més, també a la Xina, el compost de Xangai també ha tancat en verd (+0,46%).

Durant la 'setmana gran' dels bancs centrals, el dòlar ha ampliat els seus guanys (+0,3%) enfront del ien fins a intercanviar a les 110,34 unitats. Així mateix, l'índex dòlar s’ha enfortit (93,735 u.).

REUNIÓ HISTÒRICA

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, s'han donat la mà aquest dimarts a primera hora del matí en arribar al Hotel Capella, a l'illa singapuresa de Sentosa, a l'inici d'una històrica cimera que brinda a les parts la possibilitat d'acabar de manera pacífica amb l'amenaça nuclear. "Tot ha anat molt millor del que es podia pensar", ha expressat el republicà durant un breu passeig junts, abans, havia assenyalat: "Tindrem una magnífica relació".

Després, durant un dinar de treball, els dos líders han signat una declaració conjunta. "El món veurà un gran canvi", ha assegurat el líder de Corea del Nord.

L'esperat cara a cara, en la qual només han participat els protagonistes i els seus respectius traductors, ha començat poc després de les 9.00 (hora local) i ha durat aproximadament 40 minuts, segons ha recollit el canal de notícies CNN.

Noticias relacionadas

contador