ep dos trabajadores asiaticos colocan cascos blancos de obra en el pabellon del mobile world
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Les borses asiàtiques han acabat majoritàriament en verd aquest dimecres, mentre els inversors esperen el resultat de la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed).

L'índex Hang Seng d'Hong Kong (0,07%) ha acabat amb guanys, així com el compost de Xangai, que puja un 0,4%. El Kospi de Corea del Sud, (+0,69%) ha pujat un 0,8%, i també índexs de referència a Taiwan (+1,47%), Singapur (0,04%) i Indonèsia (+0,64%). L'ASX 200 d'Austràlia (+1,51%) ha avançat i el Nikkei del Japó estava tancat per vacances.

El president de la Fed, Jerome Powell, té previst parlar el dimecres després que el banc central finalitzi la seva reunió de dos dies. Si bé no s'espera cap acció sobre les taxes d'interès, s'espera que el cap de la Fed ofereixi un missatge tranquil·litzador als inversors que té la crisi financera actual sota control després d'una sèrie de mesures d'estímul aquestes últimes setmanes, i a mesura que els Estats Units avança cap a la reobertura de la seva economia enmig de la pandèmia de coronavirus.

contador