china eeuu
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Retrocessos al tancament dels mercats asiàtics aquest dimecres, hores abans de la signatura a Washington de l'acord de 'fase u' entre la Xina i els EUA que suposa una clara desescalada en el conflicte comercial entre les dues primeres potències, però l'abast del qual és menys ambiciós del que el mercat havia anticipat. A falta de la publicació del document de 86 pàgines, n'han transcendit detalls, com que no es preveu una reducció dels aranzels abans de les eleccions presidencials de novembre.

S'esperava que inclogués un ajornament dels impostos del 15% al 7,5% en algunes exportacions del país asiàtic, un fet que ara no es produirà fins després que els nord-americans acudeixin a les presidencials, segons aquestes informacions. Les dues primeres potències mundials han dit que ara que s'ha finalitzat l'acord comercial de la fase 1, començaran amb la fase 2, en la qual es discutiran els aranzels, una qüestió que per a alguns experts "s'ha convertit en una ratera".

Altres experts com Michael Hewson, analista de CMC Markets, creuen que aquestes notícies signifiquen que, "l'optimisme sobre que la fase dos es començaria a negociar immediatament està una mica fora de lloc". El mercat ha encaixat malament l'haver de començar a assimilar que això no passarà fins després de les eleccions".

Enmig d'aquest panorama, el Nikkei del Japó ha caigut un 0,4% aquest dimecres, a l'igual que l'índex Hang Seng de Hong Kong. El Shanghai Composite i el Shenzhen Composite s'han deixat un 0,6% i un 0,2%, respectivament. El Kospi de Corea de Sud, ha baixat un 0,35%, mentre que els índexs de referència a Taiwan (-0,72%), Singapur (-0,40%), Malàisia (-0,11%) i Indonèsia (-1,00%) han acabat amb caigudes. L'ASX200 ha contrarestat la tendència, i ha augmentat gairebé un 0,5%.

Noticias relacionadas

contador