standard chartered, stanchart

Els mercats asiàtics han tancat la primera sessió de la setmana en negatiu, afectats per les caigudes sofertes en Standard Chartered i HSBC, que es troben entre els grans bancs que, segons una recerca publicada durant el cap de setmana, van moure grans sumes de fons suposadament il·lícits durant un període de gairebé dues dècades.

En concret, les accions de Standard Chartered van caure un 2,69% i les d'HSBC, un 2,91%.

"No comentem sobre informes d'activitats sospitoses", va dir HSBC en un comunicat a CNBC. "Des de 2012, HSBC s'ha embarcat en un viatge de diversos anys per a revisar la seva capacitat per combatre els delictes financers a més de 60 jurisdiccions".

Standard Chartered, per part seva, afirma en un comunicat que "la realitat és que sempre hi haurà intents de rentar diners i evadir sancions; la responsabilitat dels bancs és construir programes de control i monitoratge efectius per protegir el sistema financer global".

En aquest escenari, les borses d'Àsia-Pacífic van caure el dilluns, amb l'índex Hang Seng d'Hong Kong baixant un 0,95%. Les accions de la Xina continental també van registrar pèrdues. El Xangai Composite va caure un 0,41% mentre que el Shenzhen ho va fer un 0,198%. El Kospi de Corea del Sud es va deixar un 0,18% i a Austràlia, el S&P/ASX 200 va perdre un 0,54%.

Entre les divises, el ien japonès cotitzava a 104,29 per dòlar després d'enfortir-se la setmana anterior des de nivells per sobre de 105,6 enfront del dòlar. El dòlar australià, per part seva, va canviar de mans a 0,732 dòlars després de negociar-se la setmana passada entre nivells per sobre de 0,732 dòlars i per sota de 0,729 dòlars.

Noticias relacionadas

contador