dl tokyo japan crossing street people business commuters offices scene yen japanese jpy nikkei topix pb
Sharecast / Sofia Terzoni via Pixabay

L'índex japonès Nikkei 225 ha repuntat un 2,06% aquest dijous i ha marcat un nou màxim dels darrers 34 anys als 36.863 punts. El selectiu nipó acumula un guany anual superior al 10%, afavorit per la política monetària ultralaxa del Banc del Japó i la feblesa del ien.

  • 38.976,04
  • -0,24%

Això després del tancament alcista a Wall Street, on l'S&P 500 va marcar nous màxims històrics en preus de tancament a prop de 5.000 punts. Els valors tecnològics van tornar a liderar els guanys, cosa que va permetre també al Nasdaq marcar un nou rècord al final de la jornada als 15.756 punts.

Altres factors positius després del tancament del mercat nord-americà han estat els resultats del fabricant de xips Arm, que es dispara més del 20% al mercat 'fora d'hores', i els comptes de Disney, que puja un 6% després de superar previsions.

En aquest sentit, un dels beneficiats principals de la pujada d'Arm és Softbank, el conglomerat japonès que és màxim accionista de l'empresa i que s'ha disparat un 11%.

A més, el vicegovernador del Banc del Japó, Shinichi Uchida, ha comentat que és "poc probable que el BoJ augmenti agressivament les taxes d'interès, fins i tot després de posar fi a la política de taxes negatives".

En altres mercats asiàtics, les pujades també han tingut protagonisme, tot i que han estat més moderades que al Japó. L'ASX australià i el Kospi sud-coreà han registrat pujades inferiors al 0,3%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong baixa més de l'1%, i el Shanghai Composite xinès repunta a prop de l'1%, afavorit per les mesures dels reguladors per estabilitzar el mercat de renda variable, que han inclòs el cessament del president de la Comissió Reguladora de Valors de la Xina.

DEFLACIÓ A LA XINA

Una altra de les notícies del dia és que la Xina segueix en deflació. L'IPC general interanual del gener s'ha situat al -0,8%, enfront del -0,3% del mes anterior i per sobre del -0,5% previst, després que l'IPC mensual augmentés un 0,3%, per sota del 0,4% esperat.

A més, els preus al productor de la Xina van baixar un 2,5% en taxa interanual, tot i que el mercat esperava fins i tot una dada més negativa del -2,7%. En conjunt, es tracta de la caiguda interanual més gran dels preus a la Xina des del 2009.

Noticias relacionadas

contador