ep la mayoria de los viajeros espanoles planifica sus viajes a destinos asiaticos con seis meses de
CATHAY PACIFIC

Els mercats de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimecres amb signe mixt. Els inversors continuen valorant els esforços de la Xina per impulsar la borsa, cosa que està donant suport als selectius de la regió aquests dies.

El Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) va posar aquest dilluns en marxa mesures per apuntalar els mercats. En concret, ha decidit reduir els requisits del coeficient de reserves per als bancs en 50 punts bàsics, cosa que ha estat molt ben rebuda pels inversors.

Així, l'índex CSI 300 de la Xina continental ha pujat un 0,42%, tot i que el Hang Seng de Hong Kong, que havia començat la jornada amb guanys, ha revertit aquesta tendència i s'ha deixat un 0,34%.

Tot i això, ha estat el Kospi de Corea del Sud el que ha liderat aquest dimecres els guanys a la regió, en pujar un 1,3% fins als 2.609,58 punts. El Kosdaq de petita capitalització ha guanyat, per part seva, un 0,48%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha avançat un 0,45% i ha tancat als 7.615,8 punts l'endemà que el banc central del país (RBA) mantingués els tipus al 4,35%.

I a la cara oposada de la moneda tenim el Nikkei 225 del Japó, que ha perdut al voltant d'un 0,11% i ha tancat als 36.119,92 punts, mentre que el Topix ha pujat un 0,33%.

Al pla macroeconòmic, aquest dimecres només cal destacar la taxa d'atur de Nova Zelanda del quart trimestre, que va ser del 4%, per sota del 4,2% que esperava el consens. No obstant això, va estar per sobre del 3,9% del trimestre anterior, i també del 3,4% registrat al mateix trimestre del 2022.

Noticias relacionadas

contador