ep el logo de la empresa huawei
Rolf Vennenbernd/dpa - Archivo

L'Àsia tanca amb signe mixt amb la mirada posada en Huawei. El colós xinès continua rebent pressions per part de Washington en la guerra que lliuren la Xina i els EUA pel 5G. Els compostos de Xangai i Shenzen han tancat amb un avanç del 0,4% i del 0,3%, respectivament.

  • 38.946,93
  • -0,31%

"L'Administració Trump considera que Huawei és un braç de l'Estat de vigilància del Partit Comunista Xinès (PCC) i hem pres mesures en conseqüència", ha assenyalat en un comunicat el secretari d'Estat dels Estats Units, Michael Pompeo, aquest dilluns.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha tancat sessió amb un repunt del 0,15%. Al Japó, el Nikkei i el Topix han caigut un lleu 0,2% i, a Corea del Sud, el Kospi ha caigut un 0,1%. A Austràlia, l'ASX 200 ha avançat un 0,78% després que el seu banc central asseguri que "no hi ha necessitat de reajustar el paquet de mesures econòmiques en l'ecosistema actual".

Finalment, l'altre gran tema empresarial a la regió el protagonitza TikTok. Oracle, el gegant estatunidenc de programari, hi negocia la compra dels seus actius als EUA, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, segons informa la CNBC.

Noticias relacionadas

contador