cb asia stocks 5 short1

Els mercats asiàtics han finalitzat en negatiu la sessió d'aquest dijous, afectats per les tensions polítiques entre les dues Corees i per l'enfonsament de les companyies tecnològiques que han seguit el deixant de caigudes de Wall Street.

El Kospi de Corea del Sud va caure més del 2%. El país ha informat aquest dijous que un oficial de pesca sud-coreà, que va desaparèixer aquesta setmana, va ser interrogat en un vaixell patrulla nord-coreà abans de ser assassinat a trets per les tropes, que després van xopar el seu cos en oli i li van calar foc.

A la resta de mercats, l'índex Hang Seng d'Hong Kong va caure un 1,78%, el Shanghai Composite, un 1,46% i el Shenzhen, un 1,915%. El Taiex a Taiwan es va deixar un 2,2%. Al Japó, el Nikkei 225 va perdre un 0,89% mentre que l'índex Topix ho va fer un 0,8%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 va baixar un 1,09%.

Les accions de tecnologia a l'Àsia van sofrir un cop en la negociació del dijous, després de les pèrdues observades als Estats Units.

Al Japó, el conglomerat Softbank Group va veure caure les seves accions un 3,59%. Kakao a Corea del Sud també va caure un 3,15%. A Hong Kong, les accions del fabricant xinès de telèfons intel·ligents Xiaomi van caure un 4,65%, mentre que les de Tencent van caure un 1,46% i l'índex Hang Seng Tech va caure un 3,02%. Mentrestant, les accions de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company a Taiwan van perdre un 2,08%.

El Nasdaq Composite ha caigut un 9,7% en el que va de mes pel fet que els inversors abandonen el sector. Les accions de les grans tecnologies com Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet i Microsoft van baixar almenys un 11% al setembre.

D'altra banda, entre les divises, el ien japonès cotitzava a 105,43 per dòlar després d'afeblir-se des de nivells al voltant de 105 en la sessió prèvia. El dòlar australià estava en 0,7045 dòlars després de caure des dels 0,712.

Noticias relacionadas

contador