ep un empleado limpia unos equipos en una fabrica de vinos en weifang china
CHINA DAILY CHINA DAILY INFORMATION CORP - CDIC /

Els principals parquets del continent asiàtic han tancat amb signe mixt aquest dimarts, amb avanços a les borses de la Xina continental, gràcies a l'índex de gestors de compra de Caixin/Markit, que va mostrar que l'activitat manufacturera xinesa a l'agost va créixer al seu ritme més ràpid en gairebé 10 anys.

Així, els compostos de Xangai i Shenzhen han acabat amb alces moderades del 0,2%, mentre que l'Hang Seng d'Hong Kong ha tancat pla. Els moviments es van produir quan l'índex de gerents de compres (PMI) de fabricació de Caixin / Markit d'agost va arribar a 53,1. El dilluns, el PMI manufacturer oficial de la Xina de l'agost va ser de 51,0, segons l'Oficina Nacional d'Estadístiques del país.

Després de la publicació, el iuan xinès es va enfortir a 6,8193 per dòlar, en comparació amb els nivells per sobre de 6,84 enfront del dòlar d'ahir. El seu contrapart a l'estranger va canviar de mans a 6,8202 per dòlar.

A Austràlia, l'ASX 200 va liderar les pèrdues entre els principals mercats de la regió, caient un 1,85%. El Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) va mantenir el dimarts els seus objectius per a la taxa d'efectiu i el rendiment dels bons del govern australià a 3 anys.

Al Japó, el Nikkei 225 va baixar lleument, com l'índex Topix, que va perdre un 0,26%. Mentrestant, el Kospi de Corea del Sud va pujar un 1,07%.

Noticias relacionadas

contador