ep bandera de japon
EUROPA PRESS - Archivo

Les borses asiàtiques han viscut una jornada de números verds després que Pequín hagi llançat una iniciativa global de seguretat de dades en un intent de reduir les tensions amb els Estats Units.

L'administració de Pequín ha establert directrius per a les empreses tecnològiques xineses, que inclouen la instrucció de no robar dades ni perjudicar la infraestructura de tecnologia d'altres empreses. L'administració Trump està pressionant les empreses tecnològiques xineses, i l'anunci de les autoritats xineses té com a objectiu millorar la seva imatge. No obstant això, és probable que el president Trump es mantingui escèptic malgrat això, diuen els analistes.

També ha estat notícia que les accions de l'empresa xinesa d'aigua embotellada Nongfu Spring van pujar més del 80%, comparat amb el preu de la seva emissió en el seu debut a Hong Kong. Les accions més tard van reduir algunes d'aquests guanys, però encara així es van negociar amb alces de més del 60%.

Les accions de la Xina continental han deixat avanços, amb el compost de Shangai pujant un 0,72% a 3.316,42 punts, i el component de Shenzhen lleugerament més amunt, a 13.293,33 enters.

Al Japó, el Nikkei 225 va avançar un 0,8% i va tancar a 23.274,13 punts, mentre que l'índex Topix va acabar el seu dia d'operacions un 0,69% més alt, a 1.620,89 enters.

Les xifres revisades del PIB del Japó per al trimestre d'abril-juny van mostrar que l'economia del país es va contreure un 28,1% anualitzat, segons les segones estimacions preliminars publicades per l'Oficina del Gabinet. Va ser pitjor que les estimacions preliminars publicades a mitjan agost, que mostraven que l'economia del país s'havia contret un 27,8% anualitzat a l'abril-juny. La xifra revisada del PBI del dimarts es va comparar amb el pronòstic mitjà d'una contracció del 28,6% dels economistes en una enquesta de Reuters.

Després de la publicació de les dades, el ien japonès va canviar de mans a 106,23 per dòlar, després de registrar un mínim previ de 106,31 contra el dòlar.

A d'altres països de la regió, el Kospi de Corea del Sud va augmentar un 0,74% i va tancar a 2.401,91 punts. Les accions a Austràlia també van veure guanys, amb l'ASX 200 guanyant un 1,06%, i acabant el dia d'operacions a 6.007,80 enters.

Noticias relacionadas

contador