• Hasta el viernes no tendremos referencias de las bolsas chinas
china, shanghai, chinese

Les principals borses asiàtiques no han obert aquest dilluns i tampoc ho faran al llarg de la resta de la setmana per la celebració de l'Any Nou Lunar. El Japó i Austràlia sí que han operat amb normalitat i el Nikkei ha tancat amb alces de l'1,10%. Això, després de les dades d'ocupació de divendres als Estats Units que van mostrar un creixement més lent del treball, la qual cosa complica en certa manera la política de pujada de tipus de la Reserva Federal (Fed).

"Una nova pujada de tipus per part de la Fed al març no és l'escenari principal, però aquesta possibilitat encara està oberta", va dir a MarketWatch el director general de recerca econòmica de Daiwa Investments, Soichiro Monji.


La desacceleració del creixement a la Xina, les recents caigudes brusques dels preus del cru i les conseqüències per a la indústria de l'energia i els països productors de petroli també se situen entre les principals preocupacions dels inversors.


"El refrany xinès 'Sense tigres a la muntanya, el mico és el rei' encaixa en la perspectiva de la setmana, perquè fins divendres no tindrem referències de les borses xineses ni cap intervenció activa dels seus inversors en altres mercats, ja que se celebra l'Any Nou Xinès. Quan succeeix això, els mercats tendeixen a buscar els referents en dades econòmiques (avui amb prou feines n'hi ha) i en allò que facin els grans inversors institucionals, per la qual cosa les pantalles més vistes en temps real són les de les operacions dels grans bancs d'inversió a Bloomberg. Veurem si aquest descans del tigre oriental es tradueix en rebots dels mercats occidentals, alliberats de la càrrega constant de males dades de l'economia xinesa', assenyala Ramón Morell, expert d’ETX Capital.

contador