arcelormittal-voit-sa-croissance-se-poursuivre
23,54€
  • -0,12€
  • -0,51%

Poc li han durat els guanys a ArcelorMittal i Acerinox. De la sessió en verd que van viure dimarts, les dues companyies han passat a protagonitzar les majors caigudes de l'IBEX 35 una jornada després. Aquest dimecres, es deixen més d'un 6% i a prop d'un 4%, respectivament.

  • 10,14€
  • 1,10%

Això vol dir esborrar tots els guanys de la jornada borsària prèvia. ArcelorMittal va tancar dimarts amb una alça del 5,46%, mentre que Acerinox va acabar amb una revaloració de l'1,24%, liderant les pujades del selectiu espanyol, gràcies a la notícia que EUA i la Xina havien arribat a un acord per ajornar els aranzels fins al desembre. Les dues empreses compten amb elevats interessos a la Xina.

Això, en un moment en què la cotització de l'acer puja després de l'acord de la indústria de retallar la seva producció per intentar contenir la caiguda dels preus. A més, les acereres són un dels valors que poden servir com a termòmetre de la guerra comercial per la seva naturalesa de valor marcadament cíclic.

Recentment, Bank of America Merrill Lynch assenyalava que ArcelorMittal està "fent el correcte" gràcies al fet que els fonaments estan enfortint la seva credibilitat a causa de les seves decisions de retallar producció i prioritzar valor sobre volum a Europa, generar liquiditat malgrat el feble preu de l'acer, i la venda d'actius.

Des que va començar l'any, les accions d'ArcelorMittal baixen més d'un 52%, mentre que les d'Acerinox perden més d'un 41%.

Noticias relacionadas

contador