ep economiabolsa- ibex 35 defiende9100 puntosla media sesionun ascenso055
EUROPA PRESS - Archivo

Les companyies espanyoles no són immunes a la guerra comercial entre els EUA i la Xina i els últims esdeveniments relacionats amb el Brexit. ArcelorMittal, CIE Automotive, IAG i Banc Sabadell, cotitzades afectades directament per aquests assumptes, se situen entre els pitjors valors de l'IBEX 35 aquest dijous.

En concret, el pitjor valor del selectiu espanyol durant aquesta sessió està sent ArcelorMittal, que es deixa més d'un 2,7%, seguit d'IAG, a prop d'un 2,3%, i CIE Automotive, que retrocedeix per sobre d'un 2 %. També cotitza en vermell Banc Sabadell, que baixa a prop d'un 1,5%.

Els EUA i la Xina no han estat capaços de tancar una nova "cita" per negociar els aranzels

L'acerera ArcelorMittal i CIE Automotive, com a proveïdor de components d'automòbils, són les companyies de l'IBEX 35, juntament amb Acerinox, més exposades al conflicte aranzelari entre els EUA i la Xina.

El secretari del Tresor dels EUA, Mnuchin, ha reconegut que no hi ha nous contactes programats per continuar amb les negociacions, encara que va assenyalar que segueix sent molt probable que els presidents dels dos països es reuneixin durant la cimera del G-20, que se celebra a finals de juny a Osaka (Japó). El problema, i el que genera certa inquietud entre els inversors, és que les dues parts no hagin estat capaços de tancar una nova "cita" negociadora i que segueixin aparentment, cadascuna a la seva manera, preparant-se per una llarga confrontació comercial.

Mentrestant, a Banc Sabadell i al grup d'aerolínies IAG els afecta tot el relacionat amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE). En el cas del grup d'empreses, els títols "han perforat la base del canal baixista i el preu s'ha despenjat del tot. Des dels màxims de 2018 aquest acumula una caiguda del 33%", afirma l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador