china acero
25,45€
  • 0,00€
  • 0,00%

La guerra comercial està més viva que mai i les companyies cotitzades de l'IBEX més exposades als aranzels en donen fe. Acerinox, Arcelor i CIE es desmarquen aquest dimecres com els pitjors valors del selectiu espanyol en una nova jornada marcada per la incertesa entre els Estats Units i la Xina.

  • 10,13€
  • -0,10%
  • 23,76€
  • 0,93%

En el cas d'Arcelor (-0,33%), l'acerera acumula ja vuit sessions de caigudes en l'IBEX i perd i als 15 euros per acció. Tècnicament parlant, el títol presenta, a més, "un cap i espatlles molt preocupant", en paraules de l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez.

Aquest mes, Arcelor es deixa més d'un 20% i, amb la guerra comercial en plena expansió, les seves caigudes al parquet no semblen tenir fi a curt termini. La companyia va publicar, a més, uns resultats trimestrals entre els que va anunciar una menor producció en sòl europeu a causa de les pressions aranzelàries.

Acerinox (+0,02%) també va publicar uns resultats decebedors durant el primer trimestre de l'any.

La companyia es va apuntar un 44% menys de benefici durant aquest període i és una altra de les que és especialment sensible al vaivé aranzelari. Centrant-nos més en el seu aspecte tècnic, el títol presenta un impecable doble retrocés temporal i "no podem descartar que busqui la directriu alcista dels últims anys, ara als 6,60 euros", apunta Rodríguez.

Finalment, CIE va avançar amb ganes quan va publicar els seus resultats trimestrals la setmana passada. La fabricant va guanyar un 15% més fins al març i va complir els seus objectius abans del que s'esperava. Després de cotitzar durant la sessió amb caigudes, el títol es dona la volta i repunta un 0,7%.

Noticias relacionadas

contador