ep instalaciones de exxon mobil
F. Carter Smith - Archivo

Apple i el seu 'split' d'accions estan deixant una petjada important en el Dow Jones. Com a resultat de la imminent maniobra dels de Cupertino, el selectiu estatunidenc ha anunciat l'exclusió d'Exxon Mobil, que en formava part des de 1928, fa gairebé un segle.

  • 169,30$
  • -0,35%

"Els canvis en aquest índex van ser provocats per la decisió d'Apple de dividir les seves accions en una proporció de 4 a 1, la qual cosa reduirà la ponderació de l'índex en el sector de tecnologia de la informació", argumenten des del propi selectiu.

A més d'Exxon Mobil, que serà reemplaçada al Dow Jones d'Industrials per la firma de programari empresarial Salesforce.com, també abandonaran el selectiu de la Borsa de Nova York a partir del 31 d'agost els títols de la farmacèutica Pfizer, reemplaçada per la biotecnològica Amgen, així com els del contractista aeronàutic Raytheon, que seran substituïts per les accions del grup industrial Honeywell.

Es tracta de la remodelació de més abast del Dow Jones d'Industrials des de 2013, quan van abandonar el selectiu Alcoa, Bank of America i HP, que van ser reemplaçades llavors amb les accions de Goldman Sachs, Nike i Visa.

Entre els canvis més destacats, crida l'atenció la sortida d'Exxon Mobil, que formava part del selectiu des que el 1928 va passar a estar format per 30 empreses. Fins a 1976, la companyia cotitzaria al selectiu com a Standard Oil of New Jersey. De fet, la petroliera era el component més veterà entre els actuals membres del Dow Jones d'Industrials, després que el 2018 van ser expulsats de l'índex els títols de General Electric, reemplaçats pels de Walgreens Boots.

Noticias relacionadas

contador