tesla 20200930130203

La Xina comença a poder mirar-se la petjada de la pandèmia sobre la seva economia pel retrovisor. I cada vegada més lluny. Així s'explica que la demanda de cotxes elèctrics estigui disparada al país. Malgrat la recent gigafactoria oberta per Tesla en territori del gegant asiàtic, està fent més caixa un dels seus grans rivals que, casualment, compta amb el suport de Warren Buffett: BYD.

  • 149,93$
  • -3,55%

Les comandes de la línia 'Han' de la fabricant xinesa han superat les 40.000 unitats en els dos últims mesos, segons ha anunciat la pròpia BYD.

Aquest model en concret va ser presentat el 12 de juliol i ha començat a vendre's inicialment només al mercat xinès. Únicament a l'agost, BYD ja ha lliurat 4.000 d'aquestes unitats. Aquest nou vehicle elèctric té un rang de càrrega única de 605 quilòmetres i els seus preus varien des dels 229.800 iuans fins als 279.500 iuans, és a dir, entre 33.000 i 40.000 dòlars, una mica més barats que els Model 3 de Tesla.

Els d'Elon Musk no publiquen les seves vendes per unitats al mercat xinès, malgrat que prop d'una quarta part de la seva facturació en el segon trimestre ha procedit del gegant asiàtic. A escala global, Tesla va presumir de lliurar 90.000 cotxes aquest segon trimestre de l'any.

LA XINA, EL GRAN APARADOR DEL COTXE ELÈCTRIC

BYD no sols ven els seus propis cotxes elèctrics (i híbrids), sinó que també és un dels fabricants de bateries més grans de la Xina i té una 'joint venture' amb Toyota, un dels grans colossos del sector. Des que va començar l'any, els títols de BYD acumulen un ral·li del 200% i acaben de marcar nous màxims històrics aquest dimecres.

La Xina és un dels principals aparadors per al cotxe elèctric, la qual cosa explica l'existència d'altres companyies com les start-ups Xpeng o Nio. La primera va ser llistada a la Borsa de Nova York el mes passat i ha afirmat recentment que la demanda del seu model P7 també està disparada. La segona es dirigeix més cap a un client 'premium', cosa que li va causar dificultats financeres l'any passat.

Noticias relacionadas

contador