ep el consejero delegado del banco santander jose antonio alvarez alvarez presenta los resultados
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo
4,54€
  • 0,13€
  • 2,86%

El conseller delegat de Banc Santander, José Antonio Álvarez, ha descartat que l'entitat hagi de participar en un nou procés de consolidació bancària i ha recordat que encara hi ha elements desincentivadors per a això.

Així ho ha assenyalat durant la seva entrevista durant la 'X Trobada del Sector Financer' organitzat per KPMG en col·laboració amb Expansión, Microsoft i American Express, on minuts abans el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha indicat que el procés de consolidació bancària és "ineludible", encara que sigui "complicat".

"Nosaltres hem fet ja la integració de Popular i no jugarem", ha assegurat Álvarez, que entén que sempre que té lloc una situació de pressió sobre la rendibilitat s'acudeixi a la via de les fusions i adquisicions.

Respecte a les declaracions de De Guindos sobre la inevitabilitat d'aquests processos, el directiu del Santander ha recordat que hi ha "elements desincentivadors" per a això, com la regulació transfronterera o els recàrrecs de capital.

"Hi ha molts elements desincentivadors. Els toca jugar a altres, almenys a Espanya", ha apuntat el conseller delegat del banc.

Banc Santander està a punt de culminar la integració de Banc Popular, adquirit després de la seva resolució el juny de 2017, en la mesura que està escometent actualment un ajust de la plantilla i de la xarxa d'oficines.

Pel que fa al balanç de l'adquisició, el conseller delegat ha assenyalat que s'han guanyat clients al segment de particulars, tot i que hi ha hagut una reducció de saldos al segment institucional i corporatiu "per raons de rendibilitat i concentració del risc".

Qüestionat pel procés judicial que s'ha iniciat a l'Audiència Nacional relatiu a la resolució de Banc Popular, Álvarez ha descartat tenir "seguiment proper" del procediment i ha assegurat estar centrant en el funcionament de l'entitat.

El directiu sí que ha aprofitat per defensar que la resolució va ser "bona", en la mesura que es va resoldre un banc que suposava el 7%-8% del sistema financer en una sola nit i sense elements d'inestabilitat al sistema financer. "Crec que és una gran notícia", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador