CEO Microsoft Satya Nadella

Wall Street estén les alces i tant l'S&P 500 com el Nasdaq segueixen cotitzant a màxims històrics abans de conèixer els resultats de Microsoft, que es publicaran després del tancament de mercat.

  • 38.503,69
  • -

A la companyia fundada per Bill Gates el seguiran Apple i Facebook aquest dimecres 27. Després arribarà el torn d'Alphabet el 2 de febrer i l'última a rendir comptes serà Amazon el 4 de febrer.

Durant aquesta jornada, publicaran les seves xifres altres companyies rellevants, com General Electric, Verizon i Johnson & Johnson.

Sobre la baixada de la incidència del coronavirus als EUA registrada durant els últims dies, que està permetent reduir les restriccions, els analistes de Pantheon Macroeconomics afirmen que "l'activitat del sector serveis augmentarà en restaurants, hotels i companyies aèries gradualment durant els propers mesos, abans d'una acceleració molt més ràpida" a partir de l'estiu, segons les seves previsions.

D'altra banda, el Senat dels Estats Units va confirmar aquest dilluns amb 84 vots a favor i 15 en contra Janet Yellen, expresidenta de la Reserva Federal, com a nova secretària del Departament del Tresor, la primera dona de la història de país a ocupar aquest càrrec.

El principal objectiu de Yellen, de 74 anys, serà revertir la crisi econòmica provocada pel coronavirus i ajudar a tirar endavant l'ambiciós pla d'emergència del president, Joe Biden, valorat en 1,9 bilions de dòlars al Congrés, ja que no només pot trobar rebuig al banc republicà.

A l'agenda setmanal, a més dels resultats, dimecres que ve la Fed publicarà el seu comunicat sobre política monetària. Els analistes esperen que el banc central mantingui la seva postura a favor de donar suport a l'economia mentre duri la pandèmia, encara que els analistes centraran el seu focus en els possibles comentaris de Jerome Powell sobre la inflació.

Un possible repunt dels preus més ràpid del que s'esperava és un dels principals temors del mercat el 2021, i els inversors volen conèixer la postura de l'organisme.

A nivell polític, el segon impeachment contra Donald Trump va arribar aquest dilluns al Senat. Els demòcrates acusen l'expresident d'"incitació a la insurrecció" després de l'assalt al Capitoli, la qual cosa posarà a prova els republicans sobre aquest assumpte. El judici començarà la setmana del 8 de febrer.

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones "ofereix un magnífic aspecte tècnic després de realitzar un retrocés temporal al nivell dels 30.350 punts. La bona figura que va acabar realitzant el passat dia 15 l'ha portat a dibuixar nous màxims històrics", diu César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per a les properes jornades, el més normal és que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 31.500 punts. Per baix, el primer nivell de suport es troba als 29.755 punts. No observarem cap senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 56,16 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,05% i es canvia a 1,2131 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,04%.

Noticias relacionadas

contador