• El fons que gestiona ha patit retirades de 200 milions de dòlars en un mes
cbgross1

"Molt, molt equivocat". Així ha estat el guru del mercat de bons, Bill Gross, segons ha confirmat el seu propi cap, Richard Weil, que ocupa el càrrec de conseller delegat de la companyia Janus Henderson.

El prestigi de Bill Gross s'ha vist afectat durant els darrers anys, ja que les seves estratègies d'inversió no han ofert rendibilitats atractives. A més, fa uns mesos, una de les seves operacions va provocar fortes pèrdues en un dels fons de renda fixa gestionats per Janus Henderson.

Bona prova d'això és que el fons gestionat per Gross, anomenat Janus Henderson Global Unconstrained Bond Fund, ha registrat una retirada de 200 milions de dòlars durant l'últim mes per part dels inversors, cosa que ha rebaixat els seus actius sota gestió fins als 1.250 milions de dòlars des dels 2.240 milions el febrer, segons informa CNBC.

El fons de Gross acumula una rendibilitat negativa del 7% i ocupa una de les últimes posicions a la seva categoria, segons dades de Morningstar. Richard Weil ha comentat que el mateix Gross ha reconegut haver realitzat "apostes equivocades" perquè manté la seva previsió que la inflació seguirà sota control de la Reserva Federal.

Weil ha afegit que Gross "no ha perdut la fe en el seu punt de vista fonamental. Però ha estat equivocat i mal a curt termini. I ell n’és responsable i nosaltres també ho som", en referència al seu paper com a conseller delegat de la companyia.

Finalment, Weil, després d'aquestes dures crítiques, ha volgut enviar també un missatge de suport a Gross, en comentar que "ningú està més trist que ell sobre el comportament de les inversions". A més, ha afegit que "encara és un dels millors inversors del món. Per tant, ha de superar" aquesta situació.

Noticias relacionadas

contador