paul tudor

La inflació ha arribat per quedar-se. Ho diu Paul Tudor Jones, llegendari i multimilionari inversor i gestor de fons de cobertura (o hedge funds), que en una entrevista a la CNBC revela el seu trio d'asos per guanyar en borsa davant aquest escenari.

Or, bitcoin i matèries primeres. Lluny de ser les ofrenes dels Reis Mags a aquest jove nadó que jeu en una menjadora, aquests són els tres únics actius en què recomana invertir en aquests moments.

"Vull un 5% en or, un 5% en bitcoin, un 5% en matèries primeres i un altre 5% en efectiu... no sé que fer amb el 80% restant fins a veure el que farà la Fed (aquest dimecres)", explica. Tudor Jones, el pit del qual adorna la medalla d'anticipar el crash borsari de 1987, no es fia del pròxim moviment dels homes de Jerome Powell.

La Reserva Federal conclou aquest dimecres la reunió de dos dies. Al finalitzar aquesta, els inversors buscaran qualsevol pista sobre com pretén el banc central capejar la inflació i si mantindrà o no sense canvis el seu agressiu programa de compra de deute.

"La idea que la inflació és transitòria... no em sembla correcta ni s'adapta a la meva manera de veure el món", ha reconegut el llegendari inversor. "Crec que aquesta reunió pot ser la més important des que Powell n'està al front", postil·la a continuació.

BOMBA O NO?

Paul Tudor Jones no és l'únic gran personatge dels mercats que ha expressat la seva preocupació sobre la inflació. Recentment, David Roche, president i estrateg de Independent Strategy, assenyalava també a la CNBC que la inflació i la Xina eren els dos potencials culpabes de la propera crisi.

Per Roche, un hipotètic repunt de preus pot forçar la mà dels bancs centrals, que es veurien obligats a pujar els tipus d'interès abans del previst.

"La inflació apareixerà a mesura que les majors economies segueixin estant sobreestimuladas i els bancs centrals segueixin imprimint diners per donar als seus governs gairebé de forma gratuïta", adverteix Roche durant la seva entrevista pel mitjà nord-americà.

Segons la progressió marcada per la predicció de Roche, arribarà un moment en què tants diners crearà "suficient inflació" com per ficar la por al cos als mercats davant les perspectives d'un enduriment de la política monetària. Serà llavors quan "entrem en un mercat baixista", conclou.

Abans de Roche, els experts de Deutsche Bank ja van alertar sobre la inflació comparant-la amb una bomba de rellotgeria que no trigaria a explotar, més aviat que tard.

Noticias relacionadas

contador