ep david martinez ceo de aedas homes en una imagen de archivo
AEDAS HOMES - Archivo

Aedas Homes perd més d'un 3% aquest dimarts després de conèixer-se que Citi ha rebaixat el preu objectiu de les seves accions a 18,70 euros i ha canviat la seva recomanació de 'comprar' a 'neutral'. No obstant això, en aquests moments, els títols de la companyia cotitzen a l'entorn dels 17,50 euros, per la qual cosa encara li continua atorgant cert potencial alcista.

  • 18,78€
  • 2,07%

La firma estatunidenca ha rebaixat les seves estimacions en considerar un augment de la construcció més gradual del que es preveia entre 2021 i 2023. "Encara que el context més ampli de la demanda sembla més resistent i el grup té una sòlida posició de vendes a futur (...), els riscos macro i l'impacte sobre la confiança del consumidor segueixen a un nivell elevat", apunten aquests experts al seu últim informe.

Cal recordar que la companyia immobiliària va batre el seu rècord de vendes a clients particulars al juliol i agost, amb un increment del 20%, que li ha va permetre aconseguir un total de 258 transaccions. En concret, la promotora immobiliària va registrar 124 operacions al juliol, la mateixa xifra que un any abans, mentre que a l'agost va aconseguir tancar 134 operacions, un 47% més que al 2019.

Els dubtes de Citi provenen, sobretot, de "les preocupacions sobre els retards en la construcció i la capacitat deteriorada dels contractistes", que podria incrementar-se amb l'arribada a Espanya d'una segona onada de la pandèmia de coronavirus.

No obstant això, aquestes últimes setmanes, el conseller delegat de la promotora, David Martínez, s'ha mostrat optimista i preveu continuar millorant les seves xifres de vendes. "Tot indica que l'habitatge d'obra nova ha sortit reforçat de la pandèmia", ja que dóna una millor resposta que l'oferta de segona mà a les noves demandes dels compradors", remarcava el dimecres passat.

Noticias relacionadas

contador