De la mateixa manera que hi ha valors que mostren un bon aspecte tècnic i que els analistes aconsellen comprar, també n'hi ha que presenten un mal aspecte i que els experts consideren que és millor evitar. Molts d'aquests títols pertanyen a la categoria dels 'chicharros' (valors de petita capitalització), que habitualment són objecte d'especulació, però que comporten un gran risc. "Per norma general, tots els títols que cotitzen per sota d'un euro, i més encara els que cotitzen molt més avall, són d'empreses que tenen problemes i que són claríssimament baixistes", adverteixen José María Rodríguez i César Nuez, experts de Bolsamanía.

  • 0,01€
  • 0,00%
  • 4,73€
  • -1,25%
  • 0,00€
  • 2,44%

Així, tots dos analistes han fet una selecció de valors en els quals descarten invertir, per la seva feblesa tècnica. Es tracta de títols que són clarament baixistes a llarg termini, independentment de possibles rebots en moments puntuals, expliquen.

Abengoa. "Ja sabem com les gasta", comenten els experts de Bolsamanía. A vegades rebota amb força, però sempre per construir un nou màxim decreixent i després tornar a caure, expliquen. Abengoa arrossega forts problemes econòmics i s'especula al mercat amb la possibilitat que anunciï aviat la seva fallida.

Urbas. "Cal oblidar-se també d'aquest títol", afirma José María Rodríguez. Només si aconsegueix escalar per sobre dels 0,01 euros es pot posar interessant, precisa, però al mateix temps afegeix que el preu al qual cotitza "ja ho diu tot".

GAM: És un títol "completament mort".

Codere. És un altre que, encara que està vivint algunes sessions d'alces, és claríssimament baixista. Encara que rebotés fins a la zona de 3,15 euros (el que implicaria un ral·li del 100% des dels actuals nivells de cotització), simplement seria un rebot fins a la directriu baixista. "També està totalment mort", remarquen els experts de Bolsamanía.

Atresmedia. JP Morgan va dir aquest dilluns que és moment d'entrar en aquesta companyia, a la qual ha millorat fins a 'sobreponderar'. No obstant això, Nuez i Rodríguez adverteixen que és "molt baixista" i no descarten que es dirigeixi cap als mínims històrics dels 1,6 euros durant els pròxims mesos.

Pescanova. L'única cosa interessant és que és a prop del suport dels 1,38 euros. D'altra banda, també hem de mantenir-nos-en al marge, assenyalen aquests analistes.

Nyesa. un altre títol "tremendament baixista" i que la setmana passada va marcar mínims històrics. Cal recordar que l'empresa ha anunciat que és a la vora de la liquidació pels seus problemes a Rússia.

Mediaset. Acumula unes caigudes des de principis d'any del 40% i, a curt termini, no presenta de moment cap senyal de fortalesa. Hauria de superar els 4 euros, que es troben ni més ni menys que un 20% per sobre dels preus actuals, per oferir algun senyal encoratjador.

Realia. No ha pogut superar la resistència que té als 0,67 euros. "No descartem que torni als mínims anuals de 0,632 euros", adverteixen aquests experts.

Talgo. Ha perforat els mínims de 2019 i, després d'un intent per recuperar-los, sembla que no té la força suficient per comportar-se bé de cara als propers mesos.

Noticias relacionadas

contador