1645792650 numismatica monedas oro plata 20220301144926

Els cercadors de refugi als mercats de l'or i la plata seguiran apostant per aquests actius en les seves inversions fins que es dissipi la incertesa provocada per la guerra d'Ucraïna. Així ho creu Julius Baer, que afirma que si el conflicte no s'agreuja, “la demanda hauria de desaparèixer gradualment”. El banc suís opina, de fet, que "a mitjà i llarg termini, tant el preu de l'or com el de la plata haurien de baixar més que pujar".

"Encara que les taxes d'inflació seguiran sent elevades a curt termini, cosa que portarà la Reserva Federal dels EUA a pujar els tipus d'interès, projectem un descens significatiu a mitjà i llarg termini, a causa sobretot de la baixada dels preus de la energia", destaca Carsten Menke, analista de Julius Baer en un comentari.

Des del seu punt de vista, "la pressió dels preus està mostrant alguns signes primerencs de tocar sostre", de manera que la demanda dels actius refugi no continuarà sent tan elevada durant molt més temps.

Com apunta, al banc "mantenim l'opinió que, a mitjà i llarg termini, tant el preu de l'or com el de la plata haurien de baixar més que pujar, i seguim considerant que l'or és una assegurança força cara als nivells actuals".

Julius Baer creu que a mitjà i llarg termini els preus d'aquests metalls preciosos acabaran baixant, encara que Ned Naylor-Leyland, gestor de Jupiter AM, ha avisat que a curt termini és molt probable que es produeixi "una ruptura en el preu" de l'or que cobrarà impuls".

Això, diu l'expert de la gestora britànica, encara no ha passat "perquè l'enduriment de la política monetària continua dominant l'ànim del mercat", però creu que "el detonant pot ser que la inflació pugi per sobre de les previsions o que el mercat accepti que set pujades de tipus als EUA són massa".

"L'or desperta interès, perquè hi ha preocupació pel poder adquisitiu futur", explica Naylor-Leyland, que afegeix que "la demanda d'or físic va en augment", perquè "les persones volen posseir or físic com a cobertura i els bancs centrals cada cop en compren més".

AUGMENT DE LA PARTICIPACIÓ AL MERCAT DE LA PLATA

D'altra banda, sobre el comportament de la plata, l'expert de Jupiter AM recorda que aquest mercat "és una dècima part del mercat de l'or, però el preu de la plata està correlacionat amb el de l'or". "Crec que, quan el preu de l'or registri una ruptura, veurem un augment substancial de la participació al mercat i que la plata també hi destacarà", afirma el gestor.

De fet, a Jupiter pensen que el repunt de la plata serà "espectacular", perquè, "a diferència del que passa amb l'or, mentre tot el metall groc que s'ha extret està disponible al mercat, la plata no, ja que la indústria la consumeix i els inversors la compren en petites quantitats”.

I Naylor-Leyland conclou afirmant que "tot i que el mercat de la plata sol ser més volàtil que el de l'or, en un sentit ampli allà on va l'or, la plata el segueix".

contador