• El preu del petroli West Texas puja lleugerament per sobre de 48 dòlars
  • BlackRock aposta per Finances, Energia i Industrials en l'escenari actual
wall-street-sort-sa-loupe-pour-y-voir-plus-clair

Els futurs americans anticipen una obertura plana en Wall Street, després que els índexs novaiorquesos tanquessin aquest dimarts en màxims històrics per segona jornada consecutiva. El Dow Jones en 19.023,87 punts; el S&P 500 en 2.202,94 punts i el Nasdaq en 5.386,35 punts.

A nivell econòmic, aquest dimecres es publicaran les actes de la reunió del 2 de novembre de la Reserva Federal delsEUA (Fed), abans del triomf de Donald Trump en les eleccions. El nou president americà va ser protagonista en publicar en YouTube els quatre grans eixos de la seva política per al primer trimestre de 2017: treure el país de l'Acord de comerç Transpacífic (TPP per les seves sigles en anglès), aixecar les restriccions sobre l'energia, impulsar mesures proteccionistes i revisar els visats de treball.

A més, es publicaran les dades d'atur setmanal, les comandes de béns duradors d'octubre, el PMI manufacturer preliminar de Markit de novembre, la confiança del consumidor elaborada per la Universitat de Michigan i les vendes d'habitatges nous d'octubre.

En l'escenari empresarial, les accions de la farmacèutica Eli Lilly cauen amb força després de publicar-se el fracàs d'un assaig clínic en fase avançada en un medicament contra l'Alzheimer.

"Ens agraden sobretot sectors com a Finances, Energia i Industrials", afirma Richard Turnill, de BlackRock

Al mercat de petroli, el cru West Texas (WTI), de referència als EUA, puja lleugerament fins a 48,21 dòlars, a l'espera que es publiquin els inventaris setmanals de cru als EUA. El consens espera una lleugera baixada de 250.000 barrils, després de la gran pujada superior a 5 milions de la setmana anterior.

A nivell estratègic, Richard Turnill, director mundial d'Estratègia d'Inversió en BlackRock, el fons d'inversió més gran del món, comenta que la relació inversa entre els bons i les accions serà "cada vegada menys estable, a mesura que els mercats es vagin acostumant a una economia nord-americana més forta i a les possibles polítiques de Trump". En aquest escenari, recomana als inversors que es replantegin "el concepte de diversificació".

Turnill aposta per accions de "valor", que semblen "barates" respecte al seu valor en llibres i que es comporten bé quan puja la rendibilitat dels bons. "Ens agraden sobretot sectors com a Finances, Energia i Industrials", afirma aquest expert.

contador