• El barril de West Texas puja aquest dimarts un 0,63% fins als 69,07 dòlars i toca màxims des de 2015
cbwall street1

Compres moderades a Wall Street en una sessió que torna a estar marcada pels resultats empresarials del primer trimestre.

  • 38.386,09
  • -

Aquest dimarts s'espera una nova allau de resultats trimestrals amb 3M, Biogen, Caterpillar, Coca-Cola, Eli Lilly, Lockheed Martin, United Technologies, Verizon, Harley-Davidson, Restaurant Brands International, Amgen, Chubb, Capital One i Wynn Resorts presentant els seus comptes.

Fins al moment, Eli Lilly, United Technologies, Verizon, Caterpillar i Coca-Cola han presentat resultats, que han superat tots ells les expectatives dels analistes en ingressos i guanys. Aquestes companyies se sumen a Alphabet, la matriu de Google, que va presentar resultats aquest dilluns després del tancament del mercat i també va superar les previsions.

Al Dow Jones, Caterpillar (+5,69%), Verizon (+3,02%) i Apple (+0,46%) lideren les pujades en aquesta preobertura del mercat. L'altra cara de la moneda són 3M Company (-3,19%) The Travelers (-1,74%) i DowDuPont (-0,14%).

En matèria política, està previst que el primer ministre francès Emmanuel Macron es reuneixi amb el president nord-americà, Don ald Trump. S'espera que els dos tracten temes d'índole econòmica, seguretat i enforteixin la seva cooperació, encara que els inversors hauran d'estar especialment atents al que diguin sobre el futur de l'acord nuclear amb l'Iran i les possibles sancions dels Estats Units, que té fins el 12 de maig per decidir si abandona o no l'acord.

EL PETROLI TOCA MÀXIMS DE 2015

En referència a aquesta reunió entre els dos, el president iranià Hassan Rouhani ha afirmat aquest dimarts a la televisió pública estatal que si "algú traeix l'acord, ha de saber que s'enfronta a greus conseqüències". Precisament aquestes possibles sancions són un dels puntals que estan impulsant els preus del petroli aquest dimarts. El barril de West Texas, referència als Estats Units, puja un 0,63% en aquests moments fins als 69,07 dòlars, després d'arribar a tocar màxims des de 2015 junts amb el Brent.

El cru s'està veient més afectat per un augment de la demanda, liderada per Àsia, a més dels resultats de la política restrictiva de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i l'acord signat pels seus membres el 2017.

"Els preus del cru estan ara a nivells més alts en tres anys, cosa que reflecteix les preocupacions actuals sobre les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà, que és la font de gairebé la meitat del subministrament mundial", apunten des del banc ANZ a la 'CNBC'.

LES BORSES EUROPEES

Les borses europees cotitzen mixtes aquest dimarts amb el DAX 30 (+0,23%), FTSE 100 (+0,25%) i el PSI 20 (+0,65%) liderant les pujades, davant del CAC 40 (-0, 08%) i l'IBEX 35 (-0,28%), que representen l'altra cara de la moneda entre els grans mercats del Vell Continent.

En el cas de l'IBEX, l'índex espanyol s'està veient perjudicat per la presentació de resultats de Banc Santander, que cau més d'un 3% AL parquet. Més enllà d'això, la borsa espanyola respira una mica més tranquil·lament després del replegament del seu major baixista en quatre dels seus valors: Dia, OHL, Cellnex i Almirall.

Noticias relacionadas

contador