ep archivo   el presidente de repsol antonio brufau durante su intervencion en la presentacion en
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

El jutge del cas Villarejo ha imputat finalment el president de Repsol, Antoni Brufau, i l'expresident de CaixaBank Isidre Fainé, per un presumpte delicte de suborn. Segons sosté la Fiscalia Anticorrupció, ambdues empreses van contractar entre 2011 i 2012 el comissari per espiar l'expresident de Sacyr, Luis del Rivero.

  • 4,49€
  • 0,42%
  • 15,44€
  • 0,46%

En detall, el jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas 'Tàndem' ha acordat citar com a imputats Brufau i Fainé en el marc de la peça separada número 21 en la qual s'investiga l''encàrrec' per part de les dues empreses de l'IBEX 35 al comissari jubilat José Manuel Villarejo perquè espiés el 2011 Del Rivero.

Fonts jurídiques consultades per Europa Press han confirmat que el magistrat Manuel García-Castelló es fa ressò així de la petició que li feia la Fiscalia Anticorrupció la setmana passada. Al seu informe, segons ha avançat El Mundo interessaven aquesta imputació en assenyalar que hi ha indicis que van poder cometre un delicte de suborn actiu.

Al costat de Brufau i Fainé, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 imputa també els directius de Repsol Luis Suárez de Lezo, Juan de Amunátegui i Joaquín Uris, i l'exdirector general de mitjans de Caixabank, Antoni Massanell.

El passat mes de febrer, Luis del Rivero va sol·licitar a Manuel García Castelló la imputació de Brufau i Fainé, perquè, segons el seu advocat, tots dos "dirigien la il·lícita contractació amb el comissari en actiu" per vigilar i prendre-li el control de Sacyr a través del denominat projecte Wine. Segons l'advocat de del Rivero, els dos directius "van ordenar els seus inferiors jeràrquics que contractessin els serveis d'un comissari de policia que -no cal dir-ho, per ser públic i notori- es trobava en actiu".

A l'escrit remès a l'jutjat, s'assegura que el pacte entre Sacyr i Pemex "va desencadenar una reacció virulenta de Repsol, (representada pel seu president, Antoni Brufau, i el seu secretari general, Luis Suárez de Lezo) i de Caixabank, (representada pel seu president, Isidre Fainé), els qui decideixen prendre una sèrie de mesures, entre les quals destacaria, indiciàriament, la contractació il·legal del comissari de la Policia Nacional en actiu José Manuel Villarejo perquè penetrés il·lícitament en els secrets de Sacyr i els seus integrants".

Per la seva banda, Villarejo va assegurar durant la seva última declaració que l'espionatge a Del Rivero va ser un encàrrec de l'Estat per impedir que una companyia estrangera (Pemex), prengués el control de Repsol.

contador