la secretaire americaine au tresor janet yellen visite la chine 20230707124915

La sobrecapacitat i l'assetjament a les empreses dels EUA son els dos assumptes que la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, ha ressaltat el primer dia de reunions a la Xina, on romandrà fins dimarts que ve.

"Al llarg dels meus compromisos amb els meus homòlegs, posaré èmfasi que una relació econòmica sana pot portar beneficis significatius per a les nostres economies", ha assenyalat Yellen, afegint que "una relació econòmica sana ha de proporcionar igualtat de condicions per a les empreses i els treballadors d'ambdos països".

També ha emfatitzat que "construir una relació econòmica saludable requereix igualtat de condicions per als treballadors i les empreses nord-americanes, així com una comunicació oberta i directa en àrees on no estem d'acord".

Segons Yellen, això "inclou la qüestió de l'excés de capacitat industrial de la Xina, que als Estats Units i altres països els preocupa que pugui causar efectes col·laterals globals".

Sobre el que considera sobrecapacitat del gegant asiàtic, la secretària del Tresor nord-americà ha expressat que aquest “excés de capacitat no és un problema nou, però s'ha intensificat i veiem riscos emergents en nous sectors”.

A més, creu que "també planteja desafiaments per a les empreses i indústries xineses i pot afectar la productivitat i el creixement de la Xina". "Crec que abordar l'excés de capacitat i, en termes més generals, considerar reformes basades al mercat, redunda en interès de la Xina", ha dit.

Noticias relacionadas

contador