ep archivo   el inversor ruso mikhail fridman
LETTERONE - Archivo

Ucraïna ha confiscat béns per valor de 12.400 milions de grivnas (uns 400 milions d'euros) al magnat rus Mikhail Fridman, propietari de la cadena de supermercats DIA a través del seu vehicle inversor LetterOne, per ordre de la fiscal general ucraïnesa Irina Venediktova.

Així ho ha explicat Venediktova, en un comunicat difós a través de la pàgina oficial de la xarxa social Facebook. Així mateix, ha detallat que els actius eren valors en empreses xipriotes que es trobaven a Ucraïna i estaven custodiats per Alfa Bank. A més, Fridman va ser sancionat per la Unió Europea com a part de la resposta de la UE a la invasió russa d'Ucraïna.

Amb anterioritat, les autoritats ucraïneses ja li havien confiscat a Fridman 469 milions de grivnas (15 milions d'euros), acusant el magnat rus que eren actius que havien de ser transferits a Rússia.

Fridman és accionista majoritari de Dia, empresa en què participa amb més d'un 70% a través del fons LetterOne, del consell del qual va dimitir al març. El directiu, nascut a Ucraïna, s'ha posicionat contra la guerra i assegura no tenir relació financera amb el president Putin ni amb el Kremlin.

Els supermercats Dia han estat exclosos de les sancions a Espanya.

Noticias relacionadas

contador