ep archivo   mikhail fridman
MIKHAIL FRIDMAN - Archivo

La cadena de supermercats DIA, propietat de l'oligarca rus sancionat Mikhail Fridman, s'enfonsa a la borsa davant la incertesa provocada per la guerra a Ucraïna.

Dia

  • 0,01€
  • 0,00%

Fridman ha estat sancionat per la Unió Europea amb un altre magnat rus i amic personal, Petr Aven, a causa de les seves relacions amb el govern de Vladimir Putin.

Fridman i Aven són accionistes majoritaris de LetterOne, societat amb seu a Luxemburg que alhora és el principal accionista de DIA amb una participació propera al 80%. Tot i que tots els han dimitit dels seus llocs directius a LetterOne després de les sancions imposades per la UE.

Des de la companyia LetterOne han comentat que Fridman i Aven “no rebran dividends, comunicacions ni fons ni recursos econòmics, ni directament ni indirectament. Els seus actius en el negoci estan congelats de forma efectiva, no tenen drets com a accionistes i, si s'aixequen les sancions, el consell no té l'obligació de tornar-se'ls”.

Fridman, que viu a Londres, no pot viatjar a cap país de la UE i els seus actius estan congelats, ja que no els pot vendre ni traspassar, ni obtenir cap benefici derivat de la seva gestió.

contador