l ancien president des etats unis m trump tient un meeting de campagne a davenport dans l iowa

L'exmandatari dels Estats Units i aspirant del Partit Republicà a la presidència, Donald Trump, ha assegurat aquest dilluns que, en el cas de guanyar les eleccions del novembre, concedirà la llibertat als detinguts per la seva participació a l'assalt al Capitoli el 6 de gener gener del 2021.

"Les meves primeres mesures com el vostre proper president seran tancar la frontera (...) i alliberar els ostatges del 6 de gener que van ser empresonats injustament", ha manifestat l'exdirigent nord-americà a través del seu perfil a la xarxa social Truth Social.

A prop de 500 persones han estat condemnades a presó pels assalts al capitoli i els fiscals han obtingut més de 950 condemnes, segons l'oficina del fiscal dels Estats Units per a Washington, DC. Així mateix, més de 1.350 persones han estat acusades en relació amb l'atac.

L'any passat, Trump va prometre que indultaria una "gran part" dels acusats, afegint que ho faria "molt aviat". I és que als Estats Units, un president té el poder de concedir indults i commutar sentències federals en assumir el càrrec.

L'actual president nord-americà, Joe Biden, i el seu predecessor, Donald Trump, són els dos candidats a les eleccions presidencials del novembre als Estats Units després d'arrasar a les primares del 'superdimarts'. Trump sosté que el suport que rep de la base republicana s'ha enfortit, no debilitat, malgrat els seus nombrosos problemes legals.

I és que s'enfronta a quatre acusacions criminals, incloent-hi una a nivell federal i una altra a Geòrgia, relacionades amb els seus intents de revertir els resultats electorals després de perdre enfront de Biden el 2020.

ADVERTEIX QUE PROHIBIR TIKTOK DONARIA MÉS PODER A META

El republicà ha advertit a més que prohibir la xarxa social xinesa TikTok donaria més poder a Meta, plataforma de la qual va ser expulsat com a conseqüència dels disturbis del 6 de gener, i afirma que Facebook és un enemic del poble.

"Hi ha moltes coses bones i moltes coses dolentes (...) Hi ha molta gent encantada amb TikTok. Hi ha molts nens petits que es tornarien bojos sense TikTok", ha dit Trump en una entrevista publicada aquest dilluns per la cadena CNBC.

La perspectiva de Trump sobre aquest tema difereix de la postura que la seva administració va donar suport al 2020, quan va intentar sense èxit eliminar la xarxa social del llistat d'aplicacions mòbils. Més tard, l'exmandatari va instar la companyia matriu de TikTok, ByteDance, a fer la venda en un termini de 90 dies.

Noticias relacionadas

contador