l ancien president des etats unis donald trump lors d un evenement de campagne avant les primaires republicaines pour le scrutin presidentiel de 2024 a north charleston

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha pagat aquest dilluns una fiança de 175 milions de dòlars pel cas de frau civil que enfronta Nova York, evitant així que l'Estat embargui els seus béns en espera que es resolgui la seva apel·lació.

El pagament s'ha realitzat després que un tribunal d'apel·lacions de la ciutat nord-americana autoritzés Trump a dipositar una quantia menor a la fixada inicialment dins un termini de 10 dies i frenar, així, l'execució de la sentència del pagament de 454 milions de dòlars que deu.

"Com va prometre, el president Trump ha pagat una fiança. Espera reivindicar els seus drets a l'apel·lació i revocar aquest veredicte injust", ha explicat Alina Habba, advocada de Trump, en un comunicat.

Si Trump no guanya l'apel·lació haurà de pagar la suma total els interessos de la qual augmenten diàriament. En canvi, en cas de guanyar el cas, Trump recuperaria els diners que ha dipositat i seria eximit del deute.

Després d'un judici de 10 setmanes celebrat a finals de l'any passat, el jutge del Tribunal Suprem de Nova York, Arthur Engoron, va declarar al febrer Trump, l'Organització Trump, els fills adults de Trump i dos antics executius, responsables d'utilitzar tàctiques il·legals per enganyar concientment socis comercials per tal d'augmentar els beneficis i estalvis de l'empresa.

Trump, candidat virtual a la presidència dels EUA pel Partit Republicà, té diverses causes judicials pendents i serà el primer candidat a la reelecció que arrossegui càrrecs penals durant una campanya.

Noticias relacionadas

contador