la justice autorise la chambre a acceder aux declaration d impots de trump 20221005091815

Donald Trump ha comparegut aquest dimarts en un tribunal de Miami pels càrrecs federals que se li imputen, i que l'acusen de maneig indegut d'informació classificada. En concret, els fiscals afirmen que es va emportar documents confidencials de la Casa Blanca quan va deixar de ser president, però ell s'ha declarat no culpable. Segons diu, els càrrecs són una "interferència electoral" davant la seva idea de presentar-se a les eleccions del 2024.

Aquesta és la primera vegada que es presenten càrrecs federals contra un president dels EUA, anterior o actual, però Trump no s'ha mostrat gens preocupat. Lluny de fer-ho, s'ha declarat innocent dels 37 càrrecs que el Departament de Justícia ha presentat contra ell i ha aprofitat el seu discurs al seu club de golf Bedminster de Nova Jersey, després de la seva compareixença al tribunal, on va ser fitxat, per demanar als fiscals que retirin l'acusació i recaptar fons per a la carrera electoral.

"Aquest dia passarà a la infàmia", ha dit l'expresident aquest dimarts a la nit, en vigílies del seu 77 aniversari, rebutjant els càrrecs com una "interferència electoral" davant de la seva possible elecció com a candidat del Partit Republicà a les eleccions presidencials del proper any. També ha defensat que tenia dret legal a conservar aquests documents.

Trump ha estat acusat de sostreure documents classificats de la Casa Blanca i resistir-se als esforços per tornar-los als arxius federals. En concret, l'han imputat per retenció intencionada informació de defensa nacional; conspiració per obstruir la Justícia; retenció dun document o registre; ocultació corrupta d'un document o registre; amagar un document en una investigació federal; pla per amagar; i declaracions i manifestacions falses.

Aquest dimarts ha estat la segona vegada en poc més de dos mesos que Trump era processat per càrrecs penals. I és que el mes d'abril passat es va declarar innocent de 34 càrrecs de falsificació de registres comercials. Aquestes acusacions es deriven d'una investigació del fiscal del districte de Manhattan sobre un pagament fet a l'estrella porno Stormy Daniels abans de les eleccions del 2016 per comprar el silenci sobre una suposada cita sexual amb Trump anys abans.

Tot i que podria no ser l'última, atès que l'advocat especial del Departament de Justícia Jack Smith (nomenat pel fiscal general Merrick Garland, que va ser elegit per Biden, per evitar un conflicte d'interessos), que ha estat que ha presentat els càrrecs contra Trump a la investigació sobre els documents, també està investigant els esforços de l'expresident i els seus aliats per anul·lar la victòria electoral de Joe Biden el 2020. I Fani Willis, fiscal de districte del comtat de Fulton, a l'àrea d'Atlanta, també està investigant el pla de Trump per anul·lar la victòria de Biden a les eleccions del 2020 a Geòrgia.

BIDEN, EN EL PUNT DE MIRA DE TRUMP

En aquest discurs des de Bedminster, Trump ha proferit diversos atacs i amenaces contra el president Joe Biden, i ha promès que si era elegit el 2024 nomenaria el seu propi fiscal especial per "perseguir" el dirigent demòcrata.

També ha aprofitat per carregar contra el Departament de Justícia, afirmant que les acusacions no tenen cap fonament, perquè els centenars de documents classificats incautats al seu complex turístic de Florida li pertanyien. Així mateix, ha assegurat que no li havien donat prou temps per revisar els seus papers personals i separar els documents classificats després de deixar la Casa Blanca.

Segons Trump, els arxius classificats estaven entre caixes "que contenien tota mena de pertinences personals" i que encara no havia tingut oportunitat de revisar-les i tornar els classificats. "No havia tingut ocasió de revisar totes les caixes. És una feina llarga i tediosa que necessita molt de temps, i estava disposat a fer-ho, però tinc una vida molt ocupada", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador