donald trump a palm beach etats unis apres sa mise en accusation

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha estat imputat per segona vegada, ara per la sostracció de documents secrets de la Casa Blanca.

Trump va anunciar dijous a la nit a la plataforma Truth Social que els fiscals havien notificat als seus advocats que ha estat acusat. NBC News va confirmar poc després que s'enfronta a set càrrecs relacionats amb el seu mal maneig de més de 100 documents classificats que van ser descoberts l'any passat al seu complex Mar-a-Lago a Florida.

Els càrrecs inclouen declaracions falses i conspiració per obstruir. Tots els càrrecs estan relacionats amb la retenció de documents i l'obstrucció a la justícia.

L'advocat de Trump, Jim Trusty, va dir a CNN que la citació que van rebre dels federals inclou almenys un càrrec relacionat amb la Llei d'Espionatge, "diversos càrrecs de tipus obstrucció, i després càrrecs de declaració falsa". Preguntat per si també hi havia un càrrec de conspiració, va dir: "Crec que sí".

Trump es converteix així en el primer expresident a enfrontar càrrecs criminals federals. A més, és la segona vegada que l'expresident és acusat des que va deixar el càrrec. Mentre que la primera ronda de càrrecs es referia a la conducta de Trump mentre intentava ser elegit el 2016, els nous càrrecs toquen les seves accions mentre deixava la Casa Blanca i se centren en com va manejar alguns dels secrets més sensibles del país.

A la publicació a Truth Social, Trump va dir: "La corrupta Administració Biden ha informat els meus advocats que he estat acusat".

Segons informa NBC, l'expresident ha rebut una citació per comparèixer davant un tribunal de districte dels EUA el 13 de juliol.

Noticias relacionadas

contador