a-tulsa-trump-critique-les-manifestants-defend-sa-gestion-de-la-pandemie

El president Donald Trump ha assegurat aquest dimarts en una trobada amb votants a Pennsilvània retransmesa per la cadena 'ABC News', que els Estats Units està “a poques setmanes” d'aconseguir una vacuna contra la COVID-19, especificant que podrien ser “tres o quatre”.

"Si vols saber la veritat, el Govern anterior hauria trigat anys potser a tenir una vacuna per culpa de l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) i tots els permisos. I estem a poques setmanes d'aconseguir-ho (...) podrien ser tres o quatre setmanes", ha assegurat Trump.

Els seus rivals demòcrates l'han acusat d'estar pressionant als reguladors sanitaris del Govern federal i als científics per a aprovar precipitadament una vacuna perquè això podria ajudar-lo a vèncer a Joe Biden, que va primer en les enquestes, a les eleccions presidencials del 3 de novembre.

De fet, diversos experts, entre els quals certs alts funcionaris com l'epidemiòleg Anthony Fauci, han afirmat que l'aprovació d'una vacuna és més probable que es vegi cap a finals de l'any.

D'altra banda, el president dels Estats Units ha mostrat el seu convenciment que, tot i que no s'aconsegueixi una vacuna contra la malaltia, el virus “desapareixerà”, una idea que ha repetit de manera reiterada des de març. “Desapareixerà. Desapareixerà. Ho continuo dient”, ha insistit.

Trump s'ha enfrontat a crítiques per la seva gestió de la pandèmia des que el periodista Bob Woodward va revelar una sèrie d'enregistraments en els quals el mandatari li va reconèixer "que li restava importància" a la pandèmia al març d'enguany. Segons Trump, la feina d'un president és "mantenir la seguretat dels Estats Units", i també va assenyalar que "encara" li agradava minimitzar l'amenaça perquè no volia "crear pànic".

No obstant això, aquest dimarts ha negat que minimitzés la pandèmia. "De fet, de moltes maneres, la vaig reforçar, en termes d'actuació. La meva actuació va ser molt dura", ha assegurat.

A tall d'exemple, ha recordat la prohibició de viatge imposada pels Estats Units contra la Xina i Europa al febrer i març. "Vam fer un molt, molt bona feina quan vam fer aquesta prohibició", ha continuat. "Tant si li dius talent o sort, va ser molt important perquè vam salvar moltes vides quan ho vam fer", ha conclòs.

Els Estats Units són el país més afectat per la pandèmia de Covid-19 a nivell mundial. Fins al moment, s'han confirmat 6.537.627 casos, 34.597 les últimes 24 hores, segons les dades proporcionades pels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès). Les morts ja arriben a 194.092, 387.

Noticias relacionadas

contador