rusiacbdestruidotanque

El viceministre de Defensa rus, Alexander Fomin, ha anunciat la decisió de Rússia de reduir les seves accions militars a Kíiv i Txerníhiv, un extrem que l'Estat Major de la Defensa d'Ucraïna ha confirmat que ja s'està produint, després de les negociacions dutes a terme a Turquia.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

La delegació russa s'ha compromès a reduir significativament les "activitats militars a Kíiv, a la ciutat de Txerníhiv i al nord d'Ucraïna", tal com ho ha avançat l'agència turca Anadolu.

"A causa del fet que les negociacions sobre la preparació d'un acord sobre la neutralitat i l'estatus no nuclear d'Ucraïna, així com sobre la provisió de garanties de seguretat a Ucraïna, s'estan posant en pràctica, tenint en compte els principis discutits durant la reunió d'aquest dimarts pel Ministeri de Defensa de la Federació de Rússia per tal d'augmentar la confiança mútua i crear les condicions necessàries per a negociacions futures i assolir l'objectiu final d'acordar la signatura de l'acord anterior, es va prendre la decisió de reduir radicalment, de vegades, activitat militar en la direcció de Kíiv i Txerníhiv", ha declarat Formin als mitjans de comunicació.

Aquest extrem ja s'està complint per part de Rússia. L'Estat Major de la Defensa Ucraïnès ha publicat un comunicat en què confirma que algunes unitats de les forces russes s'han retirat tant de Kíiv com de Txerníhiv. Tot i això, adverteix que existeix "un alt risc que els ocupants russos ataquin infraestructures militars i civils".

"Existeix un problema d'enfortir i rotar el grup enemic rus existent. Així, només a la Flota del Pacífic de les Forces Armades de la federació de Rússia, les unitats de reclutament, a causa de la negativa del personal a participar en l'anomenada "operació especial", no poden dotar ni un batalló tàctic", afegeixen.

Aquests avenços arriben a la primera jornada de negociacions després de més de tres hores de reunió. A les converses, tal com ha avançat Financial Times, Rússia estaria disposada que Ucraïna pugui entrar a la UE si és neutral militarment.

Aquest acord, que encara s'està negociant, inclouria l'abandonament de Kíiv de la seva campanya d'adhesió a l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN), tal com ha informat un dels negociadors aquest dimarts al matí, Mikhaïlo Podoliak, qui és també assessor presidencial.

De fet, en una conversa amb els mitjans ucraïnesos en una pausa de les negociacions, Podoliak ha confirmat que Ucraïna ha demanat garanties de seguretat a Moscou per renunciar a l'OTAN. “S'estan fent consultes en diversos temes importants. La clau de l'acord són les garanties de seguretat internacionals per a Ucraïna. I només amb aquest acord podem acabar la guerra tal com Ucraïna necessita”, ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador