cbdmitry peskov short1
Dmitri Peskov

El Kremlin ha rebaixat la tensió i la por que el conflicte armat a Ucraïna després de la invasió de Rússia acabi en guerra nuclear, hores abans que les delegacions russa i ucraïnesa es trobin a Turquia per a una nova ronda de contactes de cara a negociar un alto el foc. En concret, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha afirmat aquest dilluns que les paraules del president rus, Vladimir Putin, sobre la intervenció de països tercers a l'"operació militar especial" no es referien a les armes nuclears i que ningú està pensant a utilitzar aquest tipus d'armes a Ucraïna.

"Però qualsevol resultat de l'operació (a Ucraïna), és clar, no és una raó per a l'ús d'una arma nuclear", va dir Peskov. "Tenim un concepte de seguretat que estableix molt clarament que només quan hi ha una amenaça per a l'existència de l'Estat, al nostre país, podem fer servir i de fet farem servir armes nuclears per eliminar l'amenaça per a l'existència del nostre país", ha assenyalat.

D'aquesta manera, davant la possibilitat d'utilitzar armes nuclears en el cas que un tercer actor s'involucri, Peskov va deixar clar en una entrevista a la cadena de televisió PBS que "no creu" que el president de Rússia, Vladimir Putin, es referís, amb les seves paraules, a fer servir armes nuclears.

Les declaracions es van produir hores abans que s'iniciés una nova ronda de negociacions, que avancen amb certa dificultat, segons va declarar dilluns el ministre rus d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov, en una entrevista.

Lavrov va afirmar que la delegació ucraïnesa "segueix retrocedint en els seus propis suggeriments" durant les converses amb Rússia, però va afegir que les negociacions "avancen". "Les negociacions continuaran en persona, però encara no tenim una entesa clara sobre els nostres punts principals", va dir Lavrov.

Noticias relacionadas

contador