• Fidesz aconseguiria 133 dels 199 escons de l'Assemblea Nacional, seguit de Jobbik, amb 26 escons
cbviktororban

El partit Fidesz (dreta) del primer ministre Viktor Orbán s'ha imposat amb claredat en les eleccions a Hongria, amb el 48,9% de vots, segons els resultats oficials amb el 95% escrutat. Aquests resultats li atorguen una majoria de dos terços al Parlament.

El mateix Orbán ha proclamat ja la seva victòria després de la votació i ha destacat que l'alta participació "aclareix tots els dubtes". Segons Orbán, aquests resultats suposen "una oportunitat per defensar Hongria". "Hem guanyat. Hongria ha aconseguit una gran victòria", ha postil·lat.

El segon partit més votat ha estat la formació d'extrema dreta Moviment per una Hongria Millor (Jobbik), que ha aconseguit un 19,94 per cent de vots, segons les dades oficials recollides per l'agència de notícies oficial, MTI.

La tercera força política seria el Partit Socialista d'Hongria (MSZP) amb un 12,19 per cent dels vots a llistes de partit a nivell nacional, seguit de dos partits menors d'esquerra, l'ecologista Una altra Política és Possible (LMP 6,75 per cent) i Coalició Democràtica (DK, 5,48 per cent).

Amb aquestes dades, Fidesz aconseguiria 133 dels 199 escons de l'Assemblea Nacional, seguit de Jobbik, amb 26 escons, i dels socialistes, amb 20 seients. DK hauria aconseguit nou places i LMP, vuit.

La participació ha estat a l’entorn del 70 per cent, de manera que s'aclareixen els dubtes sobre la legitimitat de la victòria d'Orbán, ja que superen les dades de les tres últimes cites legislatives, segons ha destacat el viceprimer ministre Zsolt Semjén.

Noticias relacionadas

contador