coronavirus

Les places asiàtiques són clarament protagonistes de la jornada d'aquest dimarts enmig de les notícies que arriben de la Xina i que parlen de més afectats per un coronavirus que recorda el brot de SARS que va matar 800 persones entre 2002 i 2003. Avui també s'està cotitzant amb fortes caigudes la retallada de qualificació que ha fet Moody's sobre Hong Kong -fins a 'Aa3' des d'Aa2'- i que ha portat el Hang Seng a cedir a prop d'un 3%.

  • 59,76€
  • 0,50%

IAG

  • 2,05€
  • -0,87%

Sobre els problemes de salut a la Xina, els experts subratllen que els valors que més han patit allà durant aquesta jornada a causa d'aquesta situació han estat els relacionats amb les aerolínies, el turisme, el comerç minorista i el joc. Per la seva banda, els valors del sector farmacèutic han pujat amb força, indiquen. L'índex Xangai de la Xina s'ha deixat finalment un 1,41%.

"El temor dels analistes és que una possible propagació del virus acabi tenint un impacte no desitjat en l'economia del país, una cosa que considerem que, a hores d'ara, és molt precipitat", indiquen els analistes de Link Securities al seu informe diari. "La veritat és que avui les borses xineses han caigut amb força, això sí, després del fort ral·li que estaven experimentant durant els últims mesos, el que entenem que ha animat els inversors més prudents a aprofitar les recents alces per realitzar plusvàlues, i reduir, al seu torn, la seva exposició a la renda variable", afegeixen.

Com ha passat a Àsia, a Europa també s'estan veient caigudes en aerolínies o valors relacionats amb el turisme. A l'IBEX, IAG és clarament el títol que pitjor ho fa, amb retalls del 2,5%. També cedeix amb ganes Amadeus, proveïdor tecnològic per a la indústria de viatges, que es deixa un 1,4%. Per la seva banda, les biofarmacèutiques PharmaMar i Oryzon pugen més d'un 3%. En el DAX, Lufthansa perd un 2,2%, mentre que en CAC destaquen els descensos en la detallista de marques de luxe Kering (-3,6%).

Noticias relacionadas

contador