0,8559£
  • 0,0001£
  • 0,02%

La lliura avança aquest divendres fins a gairebé tornar a tocar els màxims de tres mesos que va aconseguir dimecres per sobre dels 1,42 dòlars, després d'una forta dada de les vendes al detall del Regne Unit, que han deixat un resultat molt per sobre de la previsió dels analistes i del mes anterior.

Les vendes al detall britàniques es van disparar un 9,2% a l'abril, quan els comerços no essencials van reobrir després de mesos de tancament per les restriccions de la Covid, el seu major salt des d'una reobertura anterior al juny, segons van mostrar aquest divendres les dades oficials.

El volum de vendes va ser un 42,4% superior al d'un any abans, quan es va desplomar durant el primer tancament pel coronavirus a Gran Bretanya, va dir l'Oficina d'Estadístiques Nacionals.

Els economistes enquestats per Reuters havien pronosticat de mitjana que el volum de vendes al detall augmentaria un 4,5% al ​​mes d'abril i un 36,8%, l'any.

Pel que fa a la lliura, la moneda rep impuls del dòlar nord-americà, que segueix pressionat tot i l'ambient mixt de mercat. La preocupació per l'estancament del Brexit i els riscos de reobertura del Regne Unit podrien limitar la pujada de la moneda que, tot i això, acaricia la fita del 18 de maig als 1,4220 dòlars, el seu canvi més elevat des d'inicis de febrer. Davant l'euro, la moneda es canvia a les 0,86 lliures.

Noticias relacionadas

contador