north korea kim jong un

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha portat a terme una purga contra els presumptes "responsables" del fracàs de la cimera amb el president nord-americà, Donald Trump, a la localitat de Hanoi, i ha ordenat l'execució de diversos alts càrrecs, segons ha informat el diari local Chosun Ilbo.

El citat diari ha assenyalat que tant l'enviat especial de Corea del Nord als Estats Units, Kim Hyok Chol, com diversos alts càrrecs del Ministeri d'Afers Exteriors del país, han estat executats després de ser considerats responsables que la trobada se saldés sense acord entre les parts.

D'altra banda, el que va ser el màxim cap de l'equip nuclear de Pyongyang, Kim Yong Chol, es troba realitzant treballs forçosos. Així, les autoritats estarien duent a terme una purga massiva per desviar l'atenció de qualsevol problema a nivell intern.

Kim Hyok Chol va ser investigat i executat a l'Aeroport de Mirim al costat d'altres quatre alts càrrecs del Ministeri d'Exteriors al març", han indicat fonts pròximes a l'assumpte. Kim va ser obligat a treballar a la província de Jagang mentre que Kim Song Hye, que treballava en les negociacions, ha estat enviat a un camp de presos polítics.

L'intèrpret de Kim Jong-un durant la cimera, Shin Hye Yong, ha estat detingut i es troba en un camp de presos polítics per soscavar l'autoritat per fer una interpretació crítica per equivocació.

La germana del líder nord-coreà, Kim Jo Jong, podria haver corregut la mateixa sort. "No sabem res de la germana de Kim des de la reunió de Hanoi", ha asseverat l'esmentada font.

El diari nord-coreà Rodong Sinmun ha assenyalat que "hi ha traïdors que només memoritzen paraules de lleialtat cap al líder i fins i tot canvien segons la tendència de l'època".

Noticias relacionadas

contador