brexit-boris-johnson-a-belfast-mission-impossible

EI suport de la Reina d'Anglaterra al primer ministre Boris Johnson en la seva idea de mantenir tancat el Parlament fins al 14 d'octubre ha donat pas a les dues primeres dimissions. Ruth Davidson, la líder 'tory' a Escòcia i George Young, el representant del govern a la Cambra dels Lords, han anunciat la seva dimissió.

El primer a fer el pas ha estat Young, que en la seva carta de dimissió al president de la cambra alta explica el seu malestar pel moment i la durada de la suspensió i el seu motiu.

"No m'han convençut les raons donades per aquesta decisió, que crec que corre el risc de minar el paper fonamental del Parlament en un moment crític en la nostra història i reforça el punt de vista que el govern podria no tenir la confiança de la Cambra per a la seva politíca de Brexit", ha escrit.

Poc després ha arribat la renúncia de la líder 'tory' a Escòcia, si bé, en el seu cas era un pas esperat, ja que és una de les principals defensores de la permanència del Regne Unit a la UE dins del partit.

"Encara que no he amagat el conflicte que he sentit pel Brexit, he intentat marcar un curs per al nostre partit que reconegui i respecti el resultat del referèndum, i buscar al mateix temps maximitzar oportunitats i mitigar riscos per als sectors i negocis clau a Escòcia", ha assenyalat a la seva carta de dimissió, que ha publicat al seu Twitter.

En ella, Davidson fa referència també a motius personals que l'empenyen a deixar el càrrec, en particular el naixement del seu fill l'últim any i la perspectiva d'haver d'afrontar "dues eleccions en 20 mesos", en referència a un avançament electoral i els comicis previstos a Escòcia el 2021. "M'omple de temor i aquesta no és manera de liderar", ha afirmat.

Davidson és considerada la responsable de la recuperació dels conservadors a Escòcia durant els vuit anys que ha estat al capdavant del partit. "Em temo que mentre intentava ser una bona líder aquests anys, he demostrat ser una mala filla, germana, parella i amiga", ha lamentat. "L'arribada del meu fill vol dir que ara puc fer una elecció diferent", ha afegit i ha promès que seguirà donant suport al partit i al primer ministre i no abandonarà el seu escó al Parlament escocès.

Noticias relacionadas

contador