jo johnson

El germà del primer ministre britànic, Jo Johnson, ha anunciat aquest dijous que abandona el seu lloc de diputat i de secretari d'Estat d'Universitats i Ciència per no estar d'acord amb l'estratègia que segueix el govern amb el Brexit. El divorci a les braves compta amb innombrables detractors entre els que se situa el propi germà de l'artífex, però després de les intenses setmanes que està vivint el Regne Unit són cada vegada més els que prefereixen dimitir dels seus llocs en comptes de guardar silenci en contra de seus ideals.

El germà del 'premier' ha triat el seu compte oficial de Twitter per fer pública la seva dimissió i ha assegurat que "ha estat un honor" representar els seus votants durant nou anys i servir com a secretari d'Estat amb tres diferents primers ministres que s'han succeït, James Cameron, Theresa May i Boris Johnson. Però ha lamentat que durant les últimes setmanes ha estat "dividit" entre ser lleial a la seva família i ser lleial als interessos del seu país.

D'aquesta manera, ha volgut deixar clara la seva oposició a un divorci de la UE sense acord, i prefereix fer un pas enrere per no ser unes de les cares visibles que defensi en públic l'acabat d'estrenar primer ministre. El fins ara secretari d'Estat d'Universitats i Ciència mantenia l'esperança que el seu germà accedís a una sortida pactada amb l'organisme europeu, però durant els últims dies ha quedat ben clar que no donarà el seu braç a tòrcer.

Aquesta nova sortida de les files de Boris Johnson suposa un nou cop per al primer ministre, que aquest dimecres va anunciar el cessament de les funcions de 21 rebels del partit que havien votat en contra al Parlament i que ha perdut tres votacions clau al Parlament durant les últimes 24 hores.

JOHNSON ES QUEDA SOL

El primer ministre britànic s'ha vist obligat a abandonar els seus plans de bloquejar la llei per a una nova pròrroga del Brexit. El govern ha abandonat els seus plans després d'haver patit diverses derrotes en alguna de les esmenes. Si tot marxa segons el previst, el proper dilluns, dia 9, la cap d'Estat, la reina Isabel II, sancionarà la normativa i Johnson es veurà forçat a sol·licitar una nova extensió de l'Article 50 del Tractat de Lisboa a Brussel·les si no s'arriba a cap acord a mitjans del mes que ve.

Noticias relacionadas

contador