ep el presidente de brasil jair bolsonaro durante una ceremonia de graduacion de las fuerzas armadas
Marcos Correa/Presidencia Brasil / DPA

El Ministeri de Sanitat del Brasil ha confirmat aquest dimecres un cas del nou coronavirus, el primer a Amèrica Llatina, després que les anàlisis realitzades a un pacient de Sao Paulo que havia viatjat recentment a la regió italiana de Llombardia hagin donat positiu.

El primer malalt, de 61 anys, havia estat a Itàlia entre el 9 i el 21 de febrer. Quan va tornar, va notar els primers símptomes, i va anar a l'Hospital Israelita Albert Einstein el dilluns, on va ser sotmès a les anàlisis específiques del virus, tal com ha explicat el ministre de Sanitat, Luiz Henrique Mandetta.

Les autoritats sanitàries brasileres han informat que el pacient es troba bé, que té tan sols símptomes lleus, per la qual cosa romandrà aïllat a casa seva.

Amèrica Llatina no s'havia vist afectada fins ara pel brot originat a la província xinesa de Wuhan, que suma ja més de 80.000 casos a tot el món. "Ara veurem com es comporta el virus en un país tropical durant l'estiu", ha apuntat Mandetta, en una compareixença davant els mitjans recollida per l'Agència Brasil.

Noticias relacionadas

contador