boris-johnson 20180903130228

La primera ministra britànica, Theresa May, intentarà aconseguir que la Unió Europea dugui a terme canvis legals vinculants per reformar l’anomenat 'backstop' al nord d'Irlanda en un intent de trencar el bloqueig actual que hi ha sobre l'acord del Brexit, segons ha afirmat l'exministre d'Exteriors britànic, Boris Johnson, en una columna del diari britànic The Telegraph.itánico 'The Telegraph'.

D'acord amb l'article escrit pel parlamentari conservador, la primera ministra estaria intentant aconseguir una modificació de l'acord per inserir-hi una "clàusula de suspensió" que permetria que es dugués a terme la sortida del Regne Unit de la UE mentre es revisa la situació de la frontera d'Irlanda del Nord.

A principis de setmana, però, tot i les afirmacions de qui va ser ministre d'Exteriors, el govern irlandès va advertir la primera ministra britànica que no admetria cap tipus de canvi en la salvaguarda de la frontera.

L'objectiu del 'backstop', com es coneix a aquesta salvaguarda a l'argot comunitari, és evitar l'anomenada 'frontera dura' en l'únic límit terrestre que tindrà el Regne Unit amb un Estat membre de la UE després del Brexit. S'aplicaria al terme del període de transició en cas que fos necessari.

Nombrosos diputats britànics han expressat la seva preocupació pel fet que, en el cas que arribés a aplicar-se, el Regne Unit quedaria atrapat en una unió duanera de forma indefinida i sense capacitat de prendre decisions de forma unilateral.

Noticias relacionadas

contador