ep alberto fernandez 20190624021103
TWITTER - Archivo

El Banc Central de la República Argentina (BCRA) ha rebaixat abruptament els controls de capital per a les llars, en reduir l'assignació mensual per als reemborsaments a 200 dòlars. La mesura suposa un radical retallada pel que fa a les mesures imposades a l'agost, que permetia compres de particulars fins als 10.000 dòlars mensuals.

"Benvinguts de nou al 'corralitito'", valoren els experts d'Aberdeen Standard Investments, per la duresa de la iniciativa, que també decreta límits per als compres en efectiu, la suma del qual serà de 100 dòlars que no són acumulatius i inclou totes les operacions ja realitzades l'octubre. Les persones humanes i jurídiques que no siguin residents podran comprar fins a 100 dòlars per mes.

Segons mitjans locals, els argentins ja esperaven una decisió d'aquest tipus, però s'havia especulat que el màxim que passaria és que la xifra baixaria dels 10.000 a 1.000 dòlars.

La mateixa institució hauria afirmat que la decisió té caràcter transitori i es parla que tindrà efecte fins al desembre de 2019, justament quan Alberto Fernández guanyador de les presidencials del país sud-americà prengui possessió del càrrec.

Amb aquesta restricció, el banc central espera prevenir una caiguda del peso que es tem que superi el d'agost, quan la moneda majorista va caure fins a 62 pesos per dòlar, mínim històric fins a la data. El mercat espera que es mantingui la pressió canviària a la qual s'ha vist sotmesa la divisa durant les últimes jornades, tot i que els experts de Monex Europa sostenen que la moneda afronta amb garanties el resultat electoral.

Noticias relacionadas

contador